Pagina's

Overige

Krentenbaard bij baby's

Krentenbaard komt voornamelijk voor bij kinderen, maar ook babys kunnen deze aandoening krijgen. Doordat ze weinig weerstand hebben is de kans op besmetting zeer groot. Als iemand in het gezin krentenbaard heeft, moet u goed uitkijken dat uw baby niet besmet wordt. Een baby heeft een grotere kans op een ernstig beloop van deze aandoening.

Hoe kunt u krentenbaard bij uw baby voorkomen?

Zorg ervoor dat uw baby niet in contact komt met mensen die krentenbaard hebben. Dit is natuurlijk heeft moeilijk als een van uw andere kinderen deze ziekte heeft, maar probeer ze toch zoveel mogelijk uit te buurt te houden. Laat het andere kind de baby zeker niet aanraken en zorg dat ze geen spullen met elkaar delen. Door uw kind te laten behandelen met antibiotica, zal de kans op besmetting verdwijnen. Als uw baby toch besmet is, dient u zo snel mogelijk naar de huisarts te gaan voor een behandeling.

Impetigo bullosa

Een veel voorkomende vorm van impetigo die bij babys voorkomt is impetigo bullosa. Rond de navel van de baby zullen blaasjes ontstaan. Later worden dit blaren die gevuld zijn met een helder vocht. Daarna zal dit vocht troebel worden. Het is een zeer besmettelijke aandoening en tevens zeer gevaarlijk. Als de infectie niet wordt behandeld, kan dit leiden tot de ziekte van Ritter. Het is dus van belang de baby zo snel mogelijk te laten behandelen.